©2020 by Architects Collective Hong Kong // Archix Co Limited
All Rights Reserved

The Wings

Location: Tseung Kwan O, Hong Kong

Area: 750 sq.ft.

Status: Completed Oct 2017

Photo: Phoebe Cheng
Art Direction: Carmen Cheng

This apartment is designed for a young couple who had the luxury of turning an extra bedroom into a walk-in closet and another into a study room with its solid wall replaced by glazing to maximize visibility. This operation also allows for maximum sunlight into the living room as well as enhancing its spaciousness.


Numerous built-in cabinets and raised platforms are integrated in both the study and master bedroom to provide extra storage space. Diffused lighting is used along the corridor as night lighting. All furniture were designed with simplicity in mind such that not a single line in the apartment is excessive.